10 juni 2023 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympisch kampioene onthult ‘Sporthal Anna van der Breggen’

Geplaatst op: 21 juni 2022

In augustus 2016 trakteerde Hasselt de kersverse olympisch kampioene op een huldiging met rondvaart. Foto Erik Eekhoorn

‘Sporthal Anna van der Breggen’ is binnenkort de naam van wat iedere Hasselter kent als De Prinsenhof. De sporthal wordt vernoemd naar de olympisch kampioene die woensdag 29 juni zelf de onthulling verricht. Rondom het feestelijke moment worden op die middag verschillende activiteiten gehouden.

Als kind fietste Anna van der Breggen haar eerste rondjes bij Sporthal De Prinsenhof. Ze groeide uit tot één van de beste wielrensters van de wereld. Eind 2021 beëindigde Van der Breggen haar imposante profcarrière, waarin ze Olympisch kampioen, wereldkampioen, Europees kampioen en Nederlands kampioen werd. Verder won ze onder meer vier keer de Giro Rosa en vele grote klassiekers. Tegenwoordig is Van der Breggen ploegleider bij Team SD Worx.

Tussen 14.00 en 16.00 uur is er een Meet & Greet met Anna op de locatie. Ook zijn er verschillende gratis activiteiten bij de sporthal. Zo kan deelgenomen worden aan fiets-, hardloop- en schaatsclinic tussen 14.00 en 16.00 uur.

Op voordracht van Hasselter Henk Jan Overmars besloot de gemeente de naam van de sporthal om te dopen. Burgemeester Eddy Bilder: “Van der Breggen heeft laten zien wat je met sport nog meer kunt bereiken. Daarmee is zij een groot voorbeeld voor alle kinderen in Zwartewaterland. Met de Sporthal Anna van der Breggen hebben we straks in Zwartewaterland een blijvende herinnering aan de fantastische carrière van onze eigen Olympisch kampioene.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour