10 juni 2023 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Buurman verhuist naar centrum voor ruimte en reuring

Geplaatst op: 23 juni 2022

De Buurman krijgt eind augustus nieuwe buren. Marlous Naberman van de succesvolle tweedehandskledingwinkel verhuist naar een stek midden in de winkelstraat. Ze hoopt voor de Euifeestweek open te gaan aan de Hoogstraat 13. Marlous: “Dit nieuwe pand is veel opener met meer daglicht.” Ook kijkt ze ernaar uit meer tussen de collega’s in het hart van de binnenstad te ondernemen.

De verhuizing volgt op de groei die Marlous afgelopen jaren doormaakte. “Vergeleken met met mijn start is het aantal inbrengers van kleding meer dan verdubbeld.” Dat betekent niet dat in de nieuwe winkel direct meer kleding komt te hangen, maar wel dat het mooier kan worden gepresenteerd en dat ze meer kan wisselen qua collectie. “Ook  krijg ik veel meer opslag, wat heerlijk is. En ik ben gewoon heel enthousiast over het plekje. Ik wil er een karakteristiek pand van maken waar de kleur eruit gaat springen.”

Ze komt in het pand te zitten waar kapsalon Contour lange tijd heeft gedraaid. Bijzonder is dat twee kapsters van die salon hun stoel houden, maar straks dus tussen het winkelend publiek. Marlous: “Ik hou wel van wat beweging in de zaak, en de combinatie kleding en hairstyling vind ik een leuk concept. Bovendien werk ik graag met andere ondernemers om er gezamenlijk iets moois van te maken.” Op dit moment is er ook nog de mogelijkheid voor een flexibele kapster om een stoel te huren.
Samenwerking is ook het sleutelwoord wat betreft het contact dat Marlous heeft met iedereen die kinder- en dameskleding inbrengt. “Zij vertrouwen mij dat ik het goed afhandel als zij de kleding bij mij achterlaten. Het levert mij iets op, maar de inbrengers ook.”

Social media, en met name het gebruik van Instagram, is de laatste jaren belangrijk geweest in het contact met klanten. “Ik vind het altijd de kunst om via Instagram -iets wat heel afstandelijk lijkt- toch heel persoonlijk te maken. En ik merk vaak dat dat lukt. Soms komen mensen hier voor het eerst in de zaak en zeggen ‘hey Marlous’ alsof we elkaar al lang kennen.”

Naast het merendeel aan kinderkleding is het deel damesmode echt gegroeid afgelopen jaren. “Dertig procent wat er hangt is voor volwassenen inmiddels. Ook jonge meiden komen vaker bij mij binnen. Die struinen online Vinted af, en waar het vroeger allemaal om ‘nieuw’ draaide is het nu veel gewoner om tweedehands kleding te dragen.”

Als De Buurman opent op de Hoogstraat 13 blijft de oude locatie nog even geopend voor iedereen die nog niet op de hoogte is van de verhuizing.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour