24 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Toekomstige brugklassers maken kennis met Agnieten College

Geplaatst op: 30 juni 2022

Veel achtstegroepers zijn de komende weken bezig met het afsluiten van hun basisschooltijd. Schoolkampen, musicals en feestjes markeren het einde van een hoofdstuk. Maar waar iets wordt afgesloten is ook een nieuw begin: de kennismaking op de middelbare school met nieuwe klasgenoten en de nieuwe mentor. Daarmee wordt er een nieuw hoofdstuk in het boek van hun schoolloopbaan opengeslagen.

Op woensdagmiddag werden de achtstegroepers op het Agnieten College in Zwartsluis ontvangen door het team en de juniormentoren uit het derde jaar. Deze juniormentoren lopen hun maatschappelijke stage op school en hebben als taak de nieuwe leerlingen een warm welkom te heten. Het geeft de nieuwe brugklassers alvast een bekend en vertrouwd gezicht op de nieuwe school, straks na de zomervakantie. Juniormentoren helpen de mentoren met de introductie- en kennismakingsactiviteiten die voor en na de zomervakantie plaatsvinden.

Bij wie kom ik in de klas? Wie wordt mijn mentor? Dat waren voor de meeste leerlingen de belangrijkste vragen tijdens deze middag. Blij met bekende gezichten of enthousiast over mogelijk nieuwe vrienden; het is soms nog best wel spannend. Na een welkomstwoord door de teamleiding en een opening door de godsdienstdocent werd de klassenindeling bekendgemaakt.

De nieuwe klassen begonnen hun middag in de gymzaal met een energieke activiteit: gooi een megabal over een net, van klas naar klas. Welke groep houdt de bal het langst hoog? Daarna ging iedereen met de mentor mee naar het klaslokaal om het ijs wat te breken en elkaar aan de hand van kennismakingsspelletjes beter te leren kennen. De juniormentoren gaven de nieuwe klassen een rondleiding door de school en vertelden handige weetjes over het Agnieten College. Handig om na de zomervakantie je weg te vinden in een school die toch wel behoorlijk groter is dan de oude basisschool.

Na een middag vol indrukken en informatie verlieten de achtstegroepers het schoolgebouw. Nu eerst nog een paar laatste weekjes basisschool en een heerlijke, welverdiende zomervakantie.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour