19 april 2024 Gebruikers online: 30

Weer podium voor Yme van Campenhout op NK karten

Geplaatst op: 6 juli 2022

Foto's: KartPhoto.com

De 11-jarige Yme uit Hasselt heeft afgelopen zondag tijdens de vierde ronde van het Chrono NK 4-takt karten op het circuit van Raceway Venray wederom een podiumplaats gepakt. Hij werd na de kwalificatie en 3 races derde in het dagklassement.

De 11-jarige Hasselter komt uit in de Parolin Rocky F1 klasse en is na afgelopen weekend weer een plekje opgeschoven in het algemeen klassement waar hij nu op P2 staat. “De hele top 5 staat in punten zo verschrikkelijk dicht bij elkaar dat iedereen nog Nederlands kampioen kan worden. Dat ik nu tweede sta is al enorm gaaf, maar ik zal er iedere race keihard voor moeten blijven knokken. We zijn heel erg aan elkaar gewaagd.”, aldus Yme.

Yme rijdt in het team van Braam Racing en bezet samen met teamgenoten Quinten en Sam na afgelopen weekend de gehele top 3. Het raceteam maakt dit jaar zijn debuut op het NK.

Tijdens de kwalificatie zette Yme in Venray de vijfde tijd neer. “Er had meer ingezeten, maar het treintje reed niet dicht genoeg op elkaar”. Hiermee doelt Yme op het ‘treintje’ dat hij en z’n twee teamgenoten vormen door letterlijk bumper aan bumper achter elkaar te rijden. “De tweede en derde in het treintje hebben dan allebei slipstream en kunnen de hele trein dan samen naar voren duwen. Daardoor ben je met z’n drieën (veel) sneller dan in je eentje”.

In race 1 startte Yme dus als vijfde en het werd al snel duidelijk dat de twee koplopers er vandoor gingen en niet ingehaald konden worden door de coureurs van Braam Racing. In de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde wist Yme nog een positie te winnen, waardoor hij als vierde over de finish kwam.

Race 2 werd dus gestart vanaf P4. Na de start verloor Yme in bocht 1 bijna een plek aan z’n teamgenoot, maar wist dat in bocht twee alweer recht te zetten. Ook in deze race waren de twee koplopers te snel en reden weg van Yme en z’n teamgenoten. Yme flikte het wederom in de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde om een positie te winnen en kwam nu als derde over de finish.

In de 3e en laatste race was Yme bij de start goed weg en behield P3. Hij wist meteen goed aan te haken bij de twee koplopers, maar had helaas te weinig ‘overspeed’ om een inhaalactie te kunnen plaatsen. In de tweede helft van deze race liepen de koplopers uit op Yme, terwijl hij op zijn beurt uitliep op de rest van het veld. Hij reed de race sterk uit en finishte als derde.

Na drie raceoverwinningen in de vorige ronde van het NK stond hij dit weekend dus wederom op het podium, deze keer op P3. “Het was een heel leuk weekend en ik ben heel blij met m’n derde plaats”, zo vat Yme zijn raceweekend samen.

De volgende ronde van het NK is op 17 en 18 september op het TT junior track in Assen. “Assen is de enige ronde van het NK die in de buurt verreden wordt, dus ik hoop dat er dan veel vrienden en bekenden langs de baan komen juichen”.