30 september 2023 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Commissie Bezwaarschriften positief over kwaliteit besluiten

Geplaatst op: 16 juli 2022

De besluiten van de gemeente Zwartewaterland zijn van een goede kwaliteit. Dat concludeert de onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften in haar jaarverslag over 2021. Ingediende bezwaren leveren daarom nauwelijks verbeteringen of aanvullingen van besluiten op. 

In het verslagjaar 2021 zijn 28 bezwaarschriften ontvangen. Na overleg -pre-mediation – trokken negen bezwaarmakers hun bezwaarschrift in. De Commissie boog zich vorig jaar uiteindelijk over elf bezwaarschriften. De Commissie behandelde deze tijdens zes hoorzittingen.

Laagdrempelig en gehoord

De Commissie gaf de elf bezwaarmakers geen gelijk. Twee bezwaarmakers gingen daarop in beroep bij de rechtbank. Die stelde een van hen in het gelijk, de andere zaak loopt nog. De Commissie heeft het gevoel dat bezwaarmakers en hun vertegenwoordigers de zittingen laagdrempelig vinden en zich gehoord voelen.

Minder bezwaren

28 bezwaarschriften is iets meer dan in 2020. Toen ontving de gemeente 24 bezwaarschriften. In de jaren daarvoor lag het aantal binnengekomen bezwaarschriften aanzienlijk hoger. “De Commissie vindt dat de gemeente voor overleg met bezwaarmakers openstaat. Dat past bij het karakter van onze gemeente. In Zwartewaterland weten inwoners en de gemeente elkaar over het algemeen goed te vinden”, zegt burgemeester Eddy Bilder.

Over de Commissie Bezwaarschriften

De Commissie Bezwaarschriften bestaat uit zes onafhankelijke leden. Zij werken niet bij de gemeente Zwartewaterland. De Commissie behandelt geen bezwaarschriften tegen belastingaanslagen, personeelszaken of beschikkingen voor de Wet waardering onroerende zaken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour