20 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Huifkar uit Duitsland overnacht bij camperplaats

Geplaatst op: 13 augustus 2022

Matthias Funke en Joggi Friedhoff arriveerden zaterdagmiddag met hun huifkar bij de camperplaats aan de Grintwal. Hier was een plekje beschikbaar voor de paarden en de huifkar en de koetsiers kunnen gebruik maken van het sanitair op de camperplaats. Dit Duitse duo is vanaf 5 augustus al negen dagen onderweg vanuit Kirchhellen dat vlak bij Oberhausen ligt.

De twee pk’s worden letterlijk geleverd door twee paarden, eentje van veertien en de andere van vijf jaar oud. Dagelijks leggen ze een afstand af van zo’n 25 tot 30 km met een gemiddelde snelheid van 5 km per uur over binnenwegen en bredere fietspaden. Regelmatig zijn drink- en rustpauzes ingelast.

De route leidt In Nederland door de provincies Gelderland en Overijssel. Als alles volgens planning verloopt zijn ze op 20 augustus weer thuis. Dan is een afstand van ongeveer 400 km afgelegd. De paarden zijn in goede conditie en worden prima verzorgd met hooi, haver, water en voldoende rust. Naast de camperplaats is een groenstrook afgezet waar de paarden kunnen overnachten. De energie voor de gespannen schrikdraad en ook de overige energie wordt geleverd met eigen zonnepanelen. Matthias en Joggi beleven veel plezier aan de trektocht en worden op veel plaatsen hartelijk ontvangen. “We hebben de vrouwen thuisgelaten om voor de overige paarden en andere beesten te zorgen” vertellen ze met een glimlach. “Vanavond gaan we nog ergens in de binnenstad een hapje eten en morgen vervolgen we vanaf een uur of acht onze tocht richting Balkbrug.” Dit is de achtste tocht die ze maken met de huifkar.

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour