24 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Euifeest orgelconcert in Ichthuskerk

Geplaatst op: 17 augustus 2022

Gerwin van der Plaats (1977) uit Kampen komt traditiegetrouw op zaterdag 27 augustus 2022 het Euifeest opluisteren met een feestelijk orgelconcert in de Ichthuskerk, Kastanjelaan 1 te Hasselt, aanvang 16.00 uur.

Op 9 jarige leeftijd begeleidde Gerwin al kerkdiensten. Zijn talent werd verder ontwikkeld door de organisten Jaap Zwart en Herman van Vliet. Idolen van hem waren Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder. Zijn leermeesters aan het Fontys conservatorium waren Geert Bierling (orgel) en Henco de Berg (improvisatie).

Naast zijn orgelconcerten geeft hij uitvoeringen met verschillende koren als dirigent of als begeleider. Hij heeft een vijftal koren onder zijn hoede, onder andere mannenkoor DEV en klein koor Musica Religiosa, beide te Kampen. Bovendien treedt hij vaak samen op met sopraan Clara de Vries en zijn Urker mannenkwartet. Buitenlandse concertreizen staan op zijn curriculum. Tot de historie behoren zijn populaire concerten op het theaterorgel in Steenwijk.

Op zijn programma staan vaak voor orgel gearrangeerde orkestwerken van bekende componisten naast populair klassieke orgelwerken. Meestal opent en sluit hij af met een variatie of improvisatie over een bekende melodie. Daartussen komen componisten van bekende en minder bekende signatuur aan bod. Het wordt een toegankelijk programma voor een breed publiek. Zie zijn website www.gerwinvanderplaats.nl om meer inzicht te krijgen. 

De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en is gratis toegankelijk. Natuurlijk wordt een vrije gift ter bestrijding van de kosten zeer op prijs gesteld. Dit concert wordt georganiseerd door de orgelcommissie in overleg met de Oranjevereniging.  

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour