31 maart 2023 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Reizen naar Vietnam en waar je voor vertrek op moet letten

Geplaatst op: 27 augustus 2022

(Adv.) Vietnam is over het algemeen een veilige bestemming, maar zaken zoals zakkenrollen en oplichting kunnen vaker voorkomen in de belangrijkste backpackersbestemmingen in Vietnam, dus wees voorzichtig met het in het zicht dragen van waardevolle spullen of contant geld. In dit artikel kun je lezen waar je voor vertrek allemaal rekening mee dient te houden.

Beste reistijd en het aanvragen van een visum Vietnam

Er wordt gezegd dat de beste tijd om Vietnam te bezoeken in de lente is, wanneer de temperatuur aangenamer is en er weinig regen valt. Het is belangrijk om te weten dat er voor reizigers die minder dan 15 dagen door Vietnam willen reizen, er een visumvrijstelling bestaat.

Diegenen die wel langer dan 15 dagen in Vietnam willen verblijven, moeten een visum voor Vietnam aanvragen.

Het visum voor Vietnam heeft een geldigheidsduur van 30 dagen en kan volledig online worden aangevraagd. Zo hoeft u dus niet meer naar een ambassade te gaan of bij aankomst in de rij te staan om opnieuw een stamping fee te betalen.

Het Vietnam e-visum is geschikt en geldig voor zowel zakenreizigers als toeristen en kan voor slechts een enkel bezoek aan Vietnam worden gebruikt. Ben je dus van plan om meerdere reizen naar Vietnam te maken, dan zul je dus telkens opnieuw het e-visum moeten aanvragen.

1. Let op alles, oplichting is altijd aanwezig

Een van de belangrijkste dingen waar reizigers op moeten letten in Vietnam is oplichting. Helaas komt oplichting, zakkenrollen en overvallen in toeristische trekpleisters zoals Ho Chi Minh City en Hanoi nog vaak voor. Wees waakzaam en probeer uw excursies of reizen te boeken via een beveiligde website en controleer goed voordat je je persoonlijke of betaalgegevens invoert of de website wel veilig is.

2. Houd je reisverzekering up-to-date

Het is verplicht om voorafgaand aan een reis naar Vietnam een reisverzekering af te sluiten.

Hoewel Vietnam een relatief veilig land is, is het belangrijk om voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden. En dan hebben we het niet alleen over zakkenrollen. Een verwonding tijdens een sportieve activiteit, voedselvergiftiging, verlies van waardevolle spullen of zelfs het missen van een vlucht zijn slechts enkele van de dingen die uw reis naar Vietnam kunnen bederven.

Je weet nooit wat er eventueel kan gebeuren, en als je in een lastig parket terechtkomt, is de kans groot dat je wenst dat je wat extra geld had uitgegeven aan een reisverzekering.

3. Weten hoe je het land in- en uit moet reizen

Vietnam is een enorm land vol prachtige plekken om te bezoeken, oude monumenten om te verkennen en leuke activiteiten om te doen. Daarom is van belang om te weten waar je het land in- en uitreist.

Er zijn drie belangrijke internationale luchthavens in Vietnam: Hanoi’s Noi Bai International Airport, Ho Chi Minh City’s Tan Son Nhat International Airport en Da Nang International Airport. Als u van plan bent om door het hele land te reizen, is het het makkelijkst om in het zuiden aan te komen en naar het noorden te reizen (of omgekeerd).

Ongeacht in welke stad je aankomt, kun je het stadscentrum gemakkelijk bereiken vanaf het vliegveld. De bushaltes en taxistandplaatsen zijn duidelijk aan gegeven en daarbij ook zeer toegankelijk.

4. Weten hoe je het meeste uit je tijd in Vietnam kunt halen

Vietnam is een van de goedkoopste landen om te bezoeken in Aziƫ en rondreizen is makkelijk en betaalbaar. Het is daarom een geweldige bestemming voor budgetreizigers en backpackers. Met alles van treinen tot bussen heeft Vietnam een uitgebreid en efficiƫnt transportnetwerk dat letterlijk elke hoek van het land met elkaar verbindt.

Enkele van de beste opties voor langeafstandsreizen zijn slaapbussen en nachttreinen. Deze zijn vooral geschikt voor reizigers die grote afstanden willen afleggen tegen zeer lage prijzen.

Enkele van de populairste soorten vervoer in Vietnam zijn:

– Cyclo, een fietstaxi op drie wielen.

– Xe Om, lokale bussen bieden goede verbindingen binnen de stad.

– Taxi’s, een veilige manier van reizen binnen de stad.

5. Genoeg geld bij de hand hebben

Het is belangrijk om voldoende contant geld op zak te hebben in Vietnam, zeker als je markten of goedkope restaurants gaat bezoeken. De meeste hotels, touroperators en chique restaurants accepteren echter alleen pinpassen of creditcards, maar houd er dan wel rekening mee dat er dan servicekosten in rekening kunnen worden gebracht.

Als je in Vietnam zonder geld komt te zitten, kun je zonder problemen een geldautomaat vinden om geld te pinnen. Niet alle banken accepteren echter buitenlandse pinpassen of creditcards, dus je kunt dan het beste geld pinnen bij de wat grotere banken in Vietnam, zoals HSBC en City Bank, die ook Visa of Mastercard accepteren. Je kunt het beste geld opnemen en wisselen op de luchthaven, waar je kans hebt op de voordeligste tarieven. Als je van een plaatselijke geldautomaat gebruik moet maken, probeer dan om grote bedragen in een keer op te nemen, om hoge bankkosten te vermijden.

Bewaar je geld daarnaast op een veilige en niet-zichtbare plek, want het is in Vietnam niet raadzaam om met grote hoeveelheden contant geld rond te lopen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour