20 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tafeltennissers luiden de noodklok: ‘zonder nieuwe leden geen toekomst’

Geplaatst op: 1 september 2022

Leerlingen van basisscholen werden vorige jaar uitgenodigd om kennis te maken met tafeltennis

“Het is zo’n mooie sport. Je kan het een leven lang doen. En voor de contributie hoeft niemand het te laten.” Henk Veldhuijsen is bestuurslid en voormalig voorzitter van de Tafeltennisvereniging Hasselt. De vereniging kende hoogtijdagen als Nevanco met meer dan honderd leden. Maar inmiddels is dat aantal rigoureus geslonken tot zo’n tiental spelers. De club wordt bovendien gedragen door oudgedienden. Nieuwe (jeugd)leden zijn noodzakelijk wil de vereniging zijn bestaansrecht houden. Veldhuijsen: “We kunnen het nog wel een paar jaar uitzingen, maar daarna moeten we stoppen of fuseren als de huidige lijn zich voortzet.”

Veldhuijsen werd zelf gepaaid in de jaren ‘90 door z’n overbuurman. “Ik kwam toen voor het eerst eens kijken, en ben sindsdien gebleven door de fijne sfeer en het spelletje zelf.” Jarenlang speelde hij bovendien competitie en waren meerdere teams actief. Ook de gezelligheid rondom en achteraf aan de bar is altijd belangrijk geweest.

De reden van de ledenkrimp staat niet los van brede maatschappelijke ontwikkelingen. Veldhuijsen verwijst naar de fitness waar mensen zelf kunnen bepalen wanneer te sporten. “Maar laat duidelijk zijn. Ik vind het allerbelangrijkst dat de jeugd in beweging blijft, is dat bij de voetbal, dan is dat ook prima.” Maar natuurlijk heeft zijn eigen club een streepje voor bij de secretaris van TTV Hasselt. En niemand ziet graag zijn eigen vereniging uitdunnen.

Veldhuijsen noemde al de gunstige tarieven. “Jeugd kan voor een tientje per maand al komen trainen. Dat is vergeleken met veel andere sporten heel weinig. Wij hebben een paar mooie tafels staan in de sporthal. Bovendien hebben we nog steeds een eigen trainer kunnen behouden.” De club wordt daarin ook geholpen door de huidige hoofdsponsor Beugeling Bouwinspect.
De laatste ledenwerf-campagnes hebben niet veel opgeleverd. Veldhuijsen en ook andere leden hopen dat met aandacht in de media dat wel kan worden bereikt.

Jeugd is uitgenodigd om donderdag eens een training bij te wonen van 19.30 tot 20.30 uur. Senioren trainen dan ook vanaf 19.30 uur.

Kijk op https://www.facebook.com/ttvhasselt voor meer informatie.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour