27 november 2022 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Spannend boek voor de kinderen van Hasselt

Geplaatst op: 23 september 2022

Johan Buter (l) en Bertus Seinen (r)

Eind juli was Lien Vande Kerkhof, journaliste van de Belgische krant “het Belang van Limburg” voor een tweedaags bezoek aan Hanzestad Hasselt voor het schrijven van een toeristisch artikel over ons mooie Hasselt.

Tijdens dit bezoek werd ze enthousiast rondgeleid door Johan Buter van het TIP en bestuurslid/rondleider bij de Stichting Kalkovens. Bij de Kalkovens bleek dat Lien Vande Kerkhof naast haar journalistieke werkzaamheden voor de krant ook een populaire schrijfster is van kinderboeken. 

Ter afsluiting van haar bezoek overhandigde zij aan Bertus Seinen, voorzitter van de Stichting Kalkovens, speciaal voor de kinderen van Hasselt een door haar geschreven en gesigneerd exemplaar van ‘De Zoo van Zwartelgoud’. Van dit boek is in België inmiddels een tweede druk verschenen. In zijn dankwoord beloofde Bertus Seinen dat het fraai geïllustreerde boek via de bibliotheek daadwerkelijk voor de Hasselter jeugd beschikbaar zou komen.

Vrijdagmorgen 23 september brachten Johan en Bertus een bezoek aan de bibliotheek waarbij het prachtige en spannende boek officieel werd aangeboden aan Henny Bosman, coördinator van de bibliotheek Hasselt. Inmiddels is het boek in de uitleencollectie opgenomen.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour