24 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Concert Musica Vocalis in Ichthuskerk

Geplaatst op: 30 september 2022

Het Zwolse kamerkoor Musica Vocalis geeft op zondagmiddag 9 oktober om 15.30 uur haar nazomerconcert in de Ichthuskerk van Hasselt met de thematische titel ”I died for beauty”. Onder de bezielende leiding van dirigent Raghna Wissink en met medewerking van organist Evan Bogerd uit Hasselt zingt het koor over de schoonheid van de liefde en het leven, puttend uit een breed repertoire van middeleeuwen tot heden.

Raghna Wissink (1988) begon al op 6 jarige leeftijd met zingen en vioolspelen. Op de koorschool te Ede begon haar passie voor dirigeren. Haar master koordirectie behaalde ze in 2015. Ze studeerde zang en kerkmuziek aan het ArtEZ conservatorium en dirigeert Bach-cantates in Blokzijl. Verder heeft ze verschillende koren in Zwolle en Hattem onder haar hoede. Kortom ze is van alle markten thuis.

Het orgel promoten voor een breed publiek is de ultieme wens van Evan Bogerd (1993). Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot Daan Manneke. Zijn antenne voor de Duitse romantiek leverde hem veel positieve kritieken op. Sinds 1 januari 2020 is hij cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam. Hij is een veel gevraagd concert organist in binnen-en buitenland.

Het concert is gratis toegankelijk. Er is wel een collecte bij de uitgang om de kosten te reduceren. De kerkzaal is open vanaf 15.00 uur.

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour