20 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Eerste Grachtenswimrun groot succes

Geplaatst op: 2 oktober 2022

foto's: Gerrit Slurink

Deelnemers, vrijwilligers, organisatie en sponsoren kijken terug op de geslaagde uitvoering van de eerste Grachtenswimrun in Hasselt op zaterdag 1 oktober 2022. De swimrun die speciaal ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de hoofdsponsor Kijk in de Vegte is opgezet, had als nevendoel het sponsoren van hulp aan Oekraïners in Nederland.

Door de te lage watertemperatuur van de Hasseltse grachten kon de Grachtenswimrun helaas hier niet in van start gaan. Maar dankzij de snelle en welwillende medewerking van de Arien Prins van Wijngaardenzwembad organisatie kon een goed alternatief programma in de laatste week worden opgezet.

Hierdoor konden de bijna 75 deelnemers hun zwemonderdeel in het Hasseltse zwembad uitvoeren. Jeugd en volwassenen zwommen eerst afstanden van 250 tot 500 meter om daarna snel de hardloopschoenen aan te trekken en te beginnen met het rungedeelte. Dit gedeelte ging over de Hasseltse brug naar de binnenstad waarna een aantal rondjes over de gracht werd gelopen variërend in afstand van 1 tot 5 km.

Dankzij de medewerking van Malers koffie, eetcafe de Compagnie en Boni, was er voor vrijwilligers en deelnemers een opkikkerende versnapering en een warm onderkomen tijdens de buien die af en toe kwamen overdrijven.

Gezien de enthousiaste reacties van deelnemers en publiek over dit mooie parcours en initiatief, wil de evenementorganisatie van Traningsgroep Het Zwartewater het hier niet bij laten. Er zijn al eerste plannen bedacht voor een vervolg op deze eerste editie die dan wel op een beter moment in het seizoen moet plaatsvinden, bij een hogere grachtwatertemperatuur. Het zou mooi zijn als dit evenement een onderdeel van de euifeestweek zou kunnen worden was een veel gehoorde opmerking. Bekijk hier de uitslagen: Uitslagenlijst Kijk in de Vegte GrachtenSwimRun – Uitslagen.nl

Voordat het evenement van start ging overhandigde de trainingsgroep een grote foto van de groep bij de Veerpoort als jubileumcadeau aan hoofdsponsor Kijk in de Vegte.

Het eerstvolgende sportevenement van de trainingsgroep dat nu op de planning staat is de oliebollenloop, die traditiegetrouw rond oudejaarsdag gepland staat in Zwartewatersklooster.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour