31 maart 2023 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Campagne ‘Gezond Tussen d’Ooren’ van start

Geplaatst op: 3 oktober 2022

Wethouder Jan van der Poel gaf vandaag in een supermarkt het startsein voor de campagne Gezond Tussen d’Ooren. “We willen hiermee bereiken dat ouders en verzorgers eerder kiezen voor gezonde tussendoortjes voor de kinderen. Zo kunnen we gezondheidsproblemen nu en in de toekomst voorkomen. Dit sluit aan bij onze aanpak van Positieve Gezondheid”, zegt de wethouder.

Van der Poel: “We eten allemaal één of meer tussendoortjes per dag. De ene keer is het een stuk fruit, de andere keer een koekje. Maar wat geef je nu eigenlijk aan je kleintje van 2 of 3 jaar? Kies je voor dat koekje met stripfiguur of toch die appel? Voor veel ouders een lastige keuze. Ze willen het graag goed doen, maar weten niet altijd hoe dit moet en dan worden ze ook nog eens verleid tot het aankopen van minder gezonde producten.”

“Met de campagne willen we zoveel mogelijk ouders/verzorgers helpen met de gezonde keuze als ze tussendoortjes voor hun kinderen kopen”, zegt Denise Homminga van JOGG Zwartewaterland, die de campagne uitvoert. “Dat doen we door gerichte voorlichting en verleiding op en in kinderdagverblijven, consultatiebureau en ook bij verschillende supermarkten in Zwartewaterland’’, aldus de JOGG-regisseur Zwartewaterland.

De campagne loopt de hele maand oktober en is terug te vinden in de lokale supermarkt, het kinderdagverblijf en het consultatiebureau. 

Positieve Gezondheid

Veel jongeren bewegen te weinig en één op de zes kampt met depressies. “De gemeente Zwartewaterland streeft er juist naar dat jongeren zich gezond en veilig voelen”, legt Van der Poel uit. “Dat zij goed in hun vel zitten en goed zelfstandig keuzes kunnen maken. Dat is dus meer dan veel bewegen en gezond eten. Dat is Positieve Gezondheid. Daar werken we met verschillende maatschappelijke partners aan. Binnenkort komen we met een aanpak.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour