31 maart 2023 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Verkeerseducatie op het Agnieten College

Geplaatst op: 17 oktober 2022

Op het Agnieten College is veel aandacht voor verkeerseducatie. Dat gebeurt niet alleen tijdens de mentorlessen, maar de school biedt ook meerdere verkeersprojecten aan.  Zo was er met het project ‘Veilig Uitgaan, Veilig Thuiskomen’ aandacht voor alcohol in het verkeer en werd er tijdens de voorstelling ‘Verkeerslab’ aandacht besteed aan hoe je je moet gedragen in het verkeer. De eerstejaars gingen met elkaar in gesprek over verkeer tijdens het ‘Kruispunt Verkeersdebat’.

In de week voor de herfstvakantie besteedde de school extra aandacht aan zichtbaarheid op de fiets. De donkere dagen komen er weer aan en binnenkort fietsen de leerlingen in het donker naar en van Zwartsluis. De leerlingen werden op het schoolplein begroet door het promotieteam van de scholentour Fietsverlichtingscampagne. Daarna ging het team de klassen in en werd het belang van goede fietsverlichting met de leerlingen besproken.

Wethouder Slingerland van de gemeente Zwartewaterland kwam ook nog een kijkje nemen. Hij benadrukte nog eens hoe belangrijk het is dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Uit ervaring kon hij vertellen dat hij ooit fietsers zonder verlichting pas op het laatste moment had gezien. Gelukkig liep deze anekdote goed af, maar de wethouder was er wel van geschrokken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour