20 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Inzameling textiel voor Orange Babies

Geplaatst op: 19 oktober 2022

Zwartewaterlanders kunnen op donderdag 27 oktober textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Orange Babies. Deze week valt er voor deze actie een speciale afvalzak op de deurmat.

Inwoners van Zwartewaterland kunnen de afvalzakken vullen met nieuwe of gebruikte kledingstukken. Ook tassen, hoeden, petten, schoenen, knuffels, riemen, gordijnen, beddengoed, handdoeken, sokken en poetsdoeken zijn welkom.

Het is belangrijk dat het textiel droog en schoon is. De ingezamelde kleren zijn niet bruikbaar als er bijvoorbeeld verf- of olievlekken zitten. Gaten of ontbrekende onderdelen zijn geen probleem. Vloerbedekking (matten en tapijt), kussens, dekbedden, speelgoed en breigaren horen niet in de afvalzakken thuis. Deze materialen moeten bij het grofvuil.

Heb je niet voldoende aan de inzamelzak? Dan kun je gerust een andere plastic zak of vuilniszak hiervoor gebruiken. Zorg ervoor dat hij goed afgesloten is. Het is van belang om de ingezamelde kleding schoon en droog te houden.

Orange Babies bestrijdt de oorzaken en gevolgen van HIV. Orange Babies is actief in gebieden waar de besmettingsgraad hoog is en goede (medische) hulp niet voor handen. Rondom deze plekken zijn ‘oranje cirkels’ getrokken, dit zijn de geografische gebieden waarbinnen de projecten zich bevinden. Orange Babies is werkzaam in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour