27 november 2022 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwartewaterland in actie voor Stichting Teel Yooba

Geplaatst op: 20 oktober 2022

bestuurslid Harma Kuiper (l) en voorzitter Bea Stoker (r) van Stichting Teel Yooba

Van september 2022 tot september 2023 is de Stichting Teel Yooba NL het 2e/3e wereldproject van Zwartewaterland. Voorzitter Bea Stoker van de stichting vertelt: “Met ons project Kids@NelsonMandelaSchool in Burkina Faso helpen wij al vanaf 2017 kinderen van arme ouders aan een heel schooljaar. Het lespakket voor 1 jaar kost 25 euro per kind en bestaat uit het schoolgeld, het lesmateriaal en 1 warme maaltijd per dag. We helpen dit jaar 120 kinderen aan een heel schooljaar.”

De Nelson Mandela school met circa 1300 leerlingen staat in de grote woonwijk Teel Yooba in de hoofdstad Ouagadougou van Burkina Faso. Wij hebben intensief contact met de schooldirectie over de te plaatsen kinderen en de jaarlijkse voortgang.

Bea Stoker vult aan: “Om iedereen in de gemeente Zwartewaterland kennis te laten maken met het werk van onze Stichting hebben we dinsdag 18 oktober op de Biestemarkt in Genemuiden gestaan om het werk van onze Stichting Teel Yooba te promoten. Dit doen we met onder andere de verkoop van onze Afrikaanse producten. Deze producten worden gemaakt door de moeders in de woonwijk. De opbrengst van de verkoop gaat ook naar de kinderen van de Nelson Mandela school. Het komende jaar gaan we meerdere activiteiten organiseren binnen de gemeente Zwartewaterland.”

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour