2 december 2023 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bouw brug ‘Over de Weede’ in uitvoering

Geplaatst op: 9 november 2022

Een opvallende bouwactiviteit in de weilanden ten noorden van woonwijk ‘Om de Weede’. Navraag bij projectleider Bert Roeten van de gemeente leert dat het hier gaat om de realisatie van de brug die zijn naam alle eer aan doet: ‘Over de Weede’.

Deze brug wordt onder architectuur gebouwd. Dit betekent dat het ontwerp is geïnspireerd op de kalkindustrie in Hasselt: de schelpen liggen ten grondslag aan de sierlijke vorm, het lijnenspel en het kalkkleurige beton. De kalkovenarchitectuur komt terug in de rode baksteen aan de buitenzijde van de brug.

“De brug vormt de entree voor de te bouwen wijk ‘Over de Weede’ en is bedoeld voor alle verkeer.” geeft Bert aan. “Vorige week is het eerste beton gestort voor een van de twee bruggenhoofden. Eind van dit jaar is de bouw in grote lijnen afgerond en de afwerking zoals aanbrengen slijtlaag vindt volgend voorjaar plaats. Alle bouwverkeer bereikt nu en in de komende jaren het gebied buitenom via Ter Wee. In 2023 volgt het bouwrijp maken van het terrein waarna de woningbouw van start kan gaan.” Het Stedebouwkundig plan van de gemeente Zwartwaterland uit 2021 is hier in te zien:

 210308 HOdW Stedenbouwkundig plan en BKP.indd (sim-cdn.nl)

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour