19 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tijlshof feestelijk opgeleverd

Geplaatst op: 10 november 2022

Eindelijk was het moment daar. Na jarenlange voorbereiding waarin meerdere hobbels werden genomen, werd de Knarrenhof donderdagmiddag met een feestelijk tintje opgeleverd.

Burgemeester Eddy Bilder feliciteerde alle betrokkenen met het bereikte resultaat. “Het woonconcept ‘Knarrenhof’ sluit naadloos aan bij de cultuur van ‘noaberschap’, die gelukkig nog volop aanwezig is in de gemeente Zwartewaterland” gaf Bilder aan. “Dit houdt in dat je omziet naar mensen om je heen, iets voor elkaar betekent en wanneer nodig op elkaar let. Dat is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend in onze samenleving. En dat op een ideale locatie in Hasselt: een rustige en veilige plek dicht bij de binnenstad met het gemeentehuis op loopafstand. Hier kun je altijd terecht met vragen en opmerkingen.” “Hoewel de gemeente natuurlijk geen klaagmuur is.” besluit de burgemeester met een glimlach.

Binnenkort zijn alle 16 woningen bewoond. Janna en Wijnand Uilen betrekken een mooie stek vlak bij de Buitengracht. “Eind juli vorig jaar trok een kandidaat bewoner zich terug en kwamen wij in aanmerking om hier te gaan wonen. Ook wij worden een dagje ouder en namen deze stap met het oog op de toekomst.” geven zij aan. “Wij runden 40 jaar een melkveehouderij aan de Verkavelingsweg en rond 2010 kwam hier een eind aan en verhuisden we naar de Ridderstraat. Nu is het tijd voor de volgende levensfase.”

Niet alle bewoners zijn Hasselters. Wim en Enny Kleij komen uit Rotterdam. “We waren al een tijdje lid van Stichting Knarrenhof en al eens wezen kijken bij een project in Gouda, waar we niet zo enthousiast over waren. Toen kregen we een mail dat er in Hasselt nog woningen beschikbaar waren. Na een bezoek aan Hasselt voelde het direct goed: een gemoedelijke en gezellige sfeer met een fraaie binnenstad. Heel anders dan in onze woonwijk in Rotterdam waar het steeds onpersoonlijker wordt. Ook al woonden we daar 35 jaar is de stap voor ons niet zo moeilijk om te verkassen: weinig familie en een dochter die veelal woont en werkt in het buitenland. We hebben de Randstad wel een beetje gezien en kunnen nu op stap gaan in deze fraaie regio. De stilte in Hasselt is wel even wennen: geen vliegtuigen van en naar vliegveld Zestienhoven, maar daarvoor in de plaats snaterende eenden in de Buitengracht.”

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour