31 maart 2023 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Film over dementie met Anthony Hopkins

Geplaatst op: 15 november 2022

In de bieb wordt dinsdagavond 15 november de film The Father vertoond. Deze draait om 20.00 uur. Kaartje kost 7,50 euro. SCAB-vrienden betalen 5 euro

“The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los. Olivia Colman als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.’

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour