2 december 2023 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oranjevereniging blikt terug (ingezonden bericht) 

Geplaatst op: 23 november 2022

Bestuur Oranjevereniging

In 2022 kon en mocht het weer: Koningsdag, 4 mei-herdenking, Euifeest en intocht Sinterklaas. Vol enthousiasme heeft de Oranjevereniging Hasselt (OVH) deze activiteiten georganiseerd. Dat enthousiasme was terug te vinden bij het publiek. Alle evenementen zijn druk bezocht en bij alles speelde het zonnige weer mee.

Koningsdag is voornamelijk op kinderen van de basisschool gericht met versierde fietsen, springkussens, rommelmarkt en Irene die de aubade elk jaar muzikaal omlijst. Ook Trainingsgroep het Zwartewater voegt op deze dag mooi samen met de organisatie van de Koningsloop.

De organisatie van 4 mei-herdenking ligt sinds 2 jaar helemaal in handen van OVH. Gemeente Zwartewaterland en de muziekkorpsen van Hasselt leveren hierin ook hun bijdrage.

De start van Euifeest was veelbelovend, een druk bezocht ontbijt, viswedstrijd voor de jeugd en dan de sportieve, warme Euibattle. Heel de week zijn alle activiteiten druk bezocht. Nieuw dit jaar was de Spooktocht in en rondom het park. Deze was zeer geslaagd en vraagt om een herhaling.

De intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd door een kleine groep vrijwilligers, die dit onder de vlag van OVH organiseren. Vaak krijgen we de vraag, wat heeft OVH met Sinterklaas te maken? Enkele jaren geleden zocht de groep vrijwilligers, vanwege juridische, financiële als ook organisatorische aansprakelijkheid een rechtspersoon om dit af te dekken en kwamen zij bij OVH uit. Zo is de samenwerking ontstaan.

Het bestuur heeft onlangs afscheid genomen van Erik Akkerman. Hij heeft zich 3 jaar bij OVH ingezet als bestuurslid en voorzitter. Het bestuur gaat nu verder met Jolanda Bosman (voorzitter), Margit Pelleboer (secretaris), Ingrid de Vries (penningmeester), Emma van Olst (alg. bestuurslid), Jeroen Boschman (alg. bestuurslid) en Maarten v/d Wal (alg. bestuurslid).

Mail voor contact met OVH: info@oranjevereniging-hasselt.nl Wil je lid worden, gegevens wijzigen of e-mailadres doorgeven: leden@oranjevereniging-hasselt.nl

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour