31 januari 2023 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oliebollenloop op oudejaarsdag 2022 

Geplaatst op: 25 november 2022

Oliebollenloop 2019

Na twee jaren waarop het niet mogelijk was om een normale Oliebollenloop te organiseren, is het eindelijk weer zover. Op oudejaarsdag verzorgt Trainingsgroep het Zwartewater weer een fantastische hardloopwedstrijd door het natuurgebied de Oldematen. De Oliebollenloop staat bekend om zijn gezelligheid en prachtige omgeving en is voor vele lopers uit de regio een vaste eindejaarstraditie. We hopen ook dit jaar weer met een grote groep lopers het oude jaar sportief af te sluiten en de toon voor het nieuwe jaar te zetten.

Afstanden 

Voor de kinderen tot en met 8 jaar is er de Slomp en de Graaf Kids Run van 1.000 meter (start 9.45 uur). Voor de kinderen van 9 tot en met 12 jaar is er de Kontento kids run van 1.500 meter (start 10.10 uur). Om 10.45 uur start de Binthout 4 Engelse mijl en om 10.50 uur de Bakker Blom 8 Engelse mijl. 

Parcours 

Het parcours van de Kids runs bestaat uit 2 of 3 rondes van 500 meter met start en finish bij de Veldschuur. Via het fietspad gaat het parcours over de parkeerplaats weer terug naar start/finishHet parcours van de 4 en 8 Engelse mijl gaat vanaf de Veldschuur via het fietspad richting Zwartewatersklooster met een keerpunt op de Zwartewaterkloosterweg. Het rondje wordt tegen de klok in gelopen. Deelnemers van de 8 Engelse mijl lopen dit parcours twee keer. 

De start/finish is bij de Veldschuur Bid en Werk, Wijkweg 2 in Rouveen. Het hele parcours is te bekijken op www.oliebollenloophasselt.nl. We verzoeken mensen zoveel mogelijk met de fiets te komen vanwege een beperkt aantal parkeerplaatsen.  

Inschrijven 

Hardlopers kunnen zich tot en met 30 december 17:00 inschrijven via www.inschrijven.nl. Een link naar de inschrijfpagina is ook te vinden op www.oliebollenloophasselt.nl. Bij deze editie is er GEEN mogelijkheid tot na-inschrijven, dus schrijf u tijdig in. De inschrijfkosten voor de kids runs bedragen 2,50 euro. Voor volwassenen zijn de kosten 8 euro. Van elke inschrijving komt er 1 euro ten goede van stichting de Veldschuur.  

Prijzen 

Alle hardlopers ontvangen bij de finish warme chocolademelk aangeboden door Kontento en een oliebol gebakken door Bakker Blom. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een houten medaille die is gemaakt door Binthout houtbewerking. Voor de nummers 1, 2 en 3 van de Kids runs zijn er Oliebollenlooptrofeeën. 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour