31 maart 2023 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorstellingen ‘In de Soete Suikerbol’

Geplaatst op: 2 december 2022

Op donderdagmiddag 29 december vanaf twee uur wordt deze voorstelling naar het boek van W. G. van de Hulst sr. driemaal gespeeld in de voormalige slagerij/winkel van Daan Roeland aan Markt 9 in Hasselt.

De SCAB heeft de bakker, zijn vrouw en de hofmaarschalk weer eens uitgenodigd voor een bezoek aan Hasselt. En dat wilden ze maar wat graag.

Het verhaal

De bakker doet zijn uiterste best om zijn goede naam als hofleverancier te behouden. Zeker als de koning van het Noordenland weer op bezoek is. Dat is lastig want zijn vrouw maakt alles schoon en hangt alles recht, ook het wapen van de gouden koets. Dan breekt het wapen af…

De Theatergroep “Ad Hoc” speelt – voor jong en oud – de avonturen van de dikke goedmoedige suikerbollenbakker, die zich herhaaldelijk laat afleiden door het zingen van de vogeltjes en de dorpsmuziek en zo steeds weer nieuwe avonturen beleefd.

Voorstellingen (duur ongeveer 20 minuten) worden gespeeld om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Als intermezzo tussen de voorstellingen brengt Ilse Roelofsen een programma met oude (meezing)liedjes, ze begeleidt zich hierbij op de ukelele. 

De voorstellingen zijn GRATIS voor kinderen tot 12 jaar; ouders en begeleiders betalen €2,00 per persoon. Per voorstelling is er plaats voor ca. 50 personen. Reserveren voor één van de drie voorstellingen kan via scab-hasselt@hotmail.com. Neem de bevestigingsmail mee naar de voorstelling.

Script en regie: Allard van Lenthe
Bakker: Jos Debeij
Vrouw van de bakker: Sandra Nieland
Hofmaarschalk: Paul Nieland
Assistentie geluid fanfare: Carla Dijk 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour