31 maart 2023 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Beauty-Est, kersverse onderneemster in Hasselt maakt mensen nog mooier dan ze al zijn

Geplaatst op: 15 december 2022

(Adv.) Begin van dit jaar begon Esther van der Horst aan haar opleiding voor PMU-specialist (Permanente Make-Up) en nog voor het eind van het jaar opende ze haar salon aan de Van Dedemlaan in Hasselt. De kersverse onderneemster kan soms zelf nauwelijks geloven wat ze in een jaar tijd heeft bereikt. “Dit is echt iets wat ik helemaal zelf bereikt heb. Het voelt soms nog onwerkelijk dat ik ondernemer ben. Ik vind het heel spannend en er komen vast nog wel tegenslagen, maar ik ben trots op wat ik nu al opgebouwd heb.”

Esther is officieel PMU-specialist en onder de naam Beauty-Est is het haar missie om mensen nog mooier te maken dan ze al zijn, maar elke tatoeëerder of PMU-specialist mag pas aan de slag na een inspectie door de GGD. “Ik vind het niet meer dan logisch dat ik veilig en hygiënisch werk”, zegt Esther. “Uit de inspectie bleek dat alles goed voor elkaar is, dus heb ik van de GGD de vergunning ontvangen.” Niets staat een succesvolle salon nu nog in de weg en de eerste klanten hebben het afgelopen jaar de weg naar de salon van Esther al gevonden.

Medische kant

Creativiteit zit in Esther’s bloed. “Ik was al jong met haar en make-up bezig en tekende veel, vooral ogen en wenkbrauwen met fijne lijntjes.” Ze werkte jarenlang als kapster en besloot een jaar geleden een ommezwaai te maken naar de permanente make-up. Op de vraag waarom ze juist hiervoor koos is haar nuchtere antwoord: “Gemak dient de mens.” Maar er zit veel meer achter: het is Esther’s missie om mensen mooier te maken dan ze al zijn. “Ik kan optisch gezien ogen wat groter laten lijken en als mensen geen wenkbrauwen meer hebben, dan doe ik er alles aan om ze weer mooie en zo natuurlijk mogelijke wenkbrauwen te geven.” Ze gaat zich verder specialiseren in de medische kant van haar vak. “Het lijkt me geweldig om nog meer mensen te kunnen helpen die bijvoorbeeld door medische aandoeningen geen wenkbrauwen hebben. Met wenkbrauwen geef ik het gezicht weer mimiek. Daarnaast wil ik me ook richten op vrouwen die geen tepeIs hebben zodat ik hen optisch een mooie tepel kan geven.” De reacties die Esther krijgt zijn enthousiast. “Als iemand me een topper noemt en ontzettend blij is met het nieuwe uiterlijk, dan gaat mijn hart tekeer, ik word daar zelf ook zo blij van.”

Hoe het werkt

Een PMU behandeling is niet voor iedereen weggelegd. “Bij bepaalde aandoeningen is het medisch niet verantwoord”, legt Esther uit. “Daarom begin ik altijd met een intake. Als ik precies weet wat iemand wil en wat mogelijk is, dan ga ik aan de slag. Na de eerste behandeling, die 2 á 3 uur kan duren, kunnen de pigmenten nog ongeveer 30% vervagen. Daarom volgt er na een week of zes een touch-up en dan maak ik het af.” Nog even een permanente make-up aan laten brengen voor de kerstdagen? “Dat gaat niet meer lukken”, lacht Esther. “Deze kerst moet je nog met je gewone make-up aan de slag.”

Beauty-Est is te vinden op Facebook en Instagram

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour