31 maart 2023 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jong en oud genoten van ‘In de Soete Suikerbol’

Geplaatst op: 30 december 2022

Foto's en tekst: Gerrit Slurink

De SCAB had afgelopen donderdagmiddag de bakker, zijn vrouw en de hofmaarschalk weer eens uitgenodigd voor een bezoek aan Hasselt. En ze kwamen maar wat graag.

Na de opening door Corry Folkertsma werden er vanaf twee uur drie voorstellingen gegeven naar het boek van W.G. van de Hulst sr. in het Oude Stadhuis. Alle drie de voorstellingen waren uitverkocht.

Het verhaal: de bakker (Jos Debeij) doet zijn uiterste best om zijn goede naam als hofleverancier te behouden. Zeker als de koning van het Noordenland (Paul Nieland) weer op bezoek is. Dat is lastig want zijn vrouw (Sandra Nieland) maakt alles schoon en hangt alles recht, ook het wapen van de gouden koets. Dan breekt het wapen af…

De Theatergroep “Ad Hoc” speelde – voor jong en oud – de avonturen van de dikke goedmoedige suikerbollenbakker, die zich herhaaldelijk laat afleiden door het zingen van de vogeltjes en de dorpsmuziek en zo steeds weer nieuwe avonturen beleefd. Deze avonturen waren alom geliefd bij een groot publiek. Het is daarom dat ook oudere bezoekers met warme nostalgie en een glimlach op het gezicht de voorstelling bijwoonden. De kinderen die niet bekend zijn met de boeken, leerden de bakker, zijn vrouw en de hofmaarschalk kennen en ze beleefden met hen de gebeurtenissen tijdens het bezoek van de koning van het Noordenland.

Als intermezzo voor de eerste en tussen de voorstellingen bracht Ilse Roelofsen een programma met oude (meezing)liedjes, ze begeleidde zich hierbij op de ukelele. Er werd door jong en oud van genoten en goed meegezongen. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour