30 september 2023 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB viert poëzieweek met optreden Ria Westerhuis

Geplaatst op: 12 januari 2023

Foto: Ruth Hoeck

SCAB viert op zaterdag 28 januari van 16.00 uur tot 18.00 uur de Week van de Poëzie. In de bibliotheek treedt dichteres Ria Westerhuis op in samenwerking met zanger pianist Geert Jan Brader.

Ria Westerhuis is geboren in 1959 in Oud-Avereest aan de Overijsselse kant van het grensriviertje de Reest. Ze verhuisde in 1980 naar De Wijk aan de Drentse kant. Ze schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in “de streektaal van de Reest” en in het mysterieuze ‘eRWeens’.

Tussen 2009 en 2022 zijn er 5 dichtbundels van haar verschenen. In 2022 kwam haar laatste bundel uit: Dwaalstroom. Ze publiceert daarnaast in diverse tijdschriften. Onder meer in het Drents literaire tijdschrift Roet. Ook staat er werk van haar in meer dan 60 bloemlezingen. Ria organiseert en presenteert voordrachtavonden en houdt zich bezig met poëzievertalingen.

Voor 28 januari heeft ze samen met een zanger/pianist Geert Jan Brader een mooi programma ontworpen met Nederlandse gedichten afgewisseld met liedjes van Ede Staal tot Ramses Shaffy.

Om er een feestelijk tintje aan te geven worden er tussendoor lekkere hapjes en drankjes geserveerd en is er tijd om elkaar te ontmoeten.

Kosten €7,50.   Vrienden van Scab €5,00

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Open Dag BKH