30 september 2023 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zonnebloem start 2023 met uitbundig enthousiasme

Geplaatst op: 12 januari 2023

De Hasselter Zonnebloem-afdeling heeft het seizoen 2023 geopend met een goedbezochte bijeenkomst in Het Teeuwland. Met 66 gasten en vrijwilligers was de zaal bomvol. De receptie werd opgevrolijkt door het schipperskoor De Kolksluuszangers uit Zwartsluis. Het lukte hen om de zaal volop te laten meezingen en in beweging te krijgen. Het zorgde voor een uitbundig enthousiasme in de zaal.

Voorzitter Jan Palland memoreerde in zijn welkomstwoord hoe het de afdeling Hasselt vergaat. Er werd even stilte gehouden voor de gasten die in 2022 zijn overleden. Na de heftigheid van de coronapandemie werden in 2022 weer grotere activiteiten gehouden waarbij het aantal gasten en vrijwilligers vrijwel gelijk bleef.

Financieel is de afdeling redelijk gezond door de lotenverkoop in 2022 en landelijke donateurs. Ook gaf de Rabobank twee keer een gulle gift. Maar het zijn vooral de vaste sponsors die als financiële partners steeds zorgdragen voor een vast inkomen waar op kan worden gerekend.

Ook scheidend voorzitter Renald van der Werf nam nog even het woord. Renald stopt per februari 2023 met zijn activiteiten voor de Zonnebloem. Hij is 12 jaar verbonden geweest aan de Zonnebloem afdeling Hasselt, negen jaar als voorzitter en de laatste drie jaar als secretaris.

Renald zei dat je als bestuurslid soms wordt bedankt voor het werk wat je voor de vereniging doet. Soms in stilte, soms openlijk. Maar, zo vervolgt Renald: “Ik zou het willen omdraaien. Natuurlijk, het bestuur organiseert, maar het resultaat is dat de gasten met zoveel plezier deelnemen aan alles wat je doet. Dat geeft zoveel voldoening dat ik daarom jullie deelnemers wil bedanken voor het vertrouwen, maar vooral voor het plezier wat ik er aan heb beleefd. Het gaat jullie goed.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour