25 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Minne Veldman geeft orgelconcert in Grote Kerk

Geplaatst op: 13 maart 2023

Veldman op het Schnitgerorgel in de Zwolse Michaëlskerk (foto: Matthias van Bloemendaal)

Organist Minne Veldman geeft op zaterdag 18 maart een orgelconcert in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt. Het concert begint om 20.00 uur.

Veldman begint zijn concert met twee psalmbewerkingen van Boudewijn en Jaap Zwart, twee broers, zonen van Jaap Zwart sr. en kleinzonen van de beroemde organist Jan Zwart (1877-1937). Vervolgens vermeldt het programma een feestelijk Praeludium en Fuga van Bach en twee koraalvoorspelen van Max Reger, die dit jaar speciaal wordt herdacht omdat hij 150 jaar geleden werd geboren. Het hoofdgerecht van de avond is de integrale uitvoering van de 5e Symfonie van de Franse componist Charles-Marie Widor, met als finale de roemruchte, spectaculaire Toccata. Minne Veldman eindigt zijn concert met een eigen koraalfinale. Voorafgaande aan het concert geeft hij een mondelinge toelichting op het programma.

Minne Veldman is een veelgevraagd concertorganist. Ook dit jaar geeft hij weer zo’n 50 orgelconcerten in binnen- en buitenland. Zo is hij net terug van zijn vijfde orgeltournee door Zuid-Afrika en hoopt hij later dit jaar te concerteren in Canada en Australië. Bovendien is zijn spel te beluisteren op honderden YouTube-video’s en tientallen CD’s, die rondom dit concert met korting te koop worden aangeboden.

Meer informatie over het concert op 18 maart in Hasselt (waaronder het volledige programma en de toegangsprijzen) is te vinden op www.orgelconcertenminneveldman.nl/hasselt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour