31 maart 2023 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter Yme start Nederlands kampioenschap karten met overwinning

Geplaatst op: 16 maart 2023

Foto's: KartPhoto.com

De twaalfjarige Yme uit Hasselt is het nieuwe NK-seizoen karten goed begonnen. De eerste ronde van het kampioenschap werd afgelopen zondag verreden op de Erftlandring in het Duitse Kerpen, de baan waar onder andere Michael Schumacher groot is geworden.

Yme kwam na de kwalificatie en drie races als dagwinnaar over de streep. Het was voor hem de eerste keer dat hij wedstrijden ging rijden op dit circuit. Vanaf de eerste ronde die hij er reed was het voor hem al duidelijk. “Ik heb een nieuwe favoriete baan”. De weersvooruitzichten voor de zondag waren in de ochtend regen en in de middag droog en een klein zonnetje. De ochtend begon met de kwalificatie. 18 coureurs kregen op een kletsnatte baan 7 minuten de tijd om te bepalen wie over één ronde het snelste was. Yme veroverde de tweede tijd en mocht race 1 dus starten vanaf P2 die hij winnend afsloot.

In race 2 startte Yme vanaf P1. Hij had wederom een goede start en wist zijn positie te behouden. Race 3 was hard werken voor Yme. De enige dame van het veld die vanaf P3 startte (Sharina Linker) had een wereldstart en pakte meteen de koppositie. Meteen na de start maakte Yme een remfoutje in bocht 2, waardoor hij buiten de baan in het zand terechtkwam en op P11 weer de baan opkwam. Hij knokte zich tijdens deze race terug naar P3. Al met al was Yme met twee overwinningen en een P3 de beste in zijn klasse dit weekend. “De leider in het kampioenschap mag het volgende NK-weekend met de gouden 1 rijden en daar droomde ik al twee weken over. Ik ben super blij dat ik die gouden 1 nu te pakken heb”, was de reactie van Yme.

Op zondag 16 april wordt de tweede ronde van het NK verreden op het circuit TT junior track in Assen.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour