31 maart 2023 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Honderden grutto’s aan de Gennerdijk

Geplaatst op: 17 maart 2023

Foto's: Gerrit Slurink

Al wandelend afgelopen woensdagmiddag op de Gennerdijk, viel de blik van Gerrit en Margreet Slurink op een groot aantal vogels in het ondergelopen land aan de dijk vlak bij de boorden van het Zwarte Water.

Door de harde wind van de afgelopen dagen was het land weer onder water komen te staan, nam Gerrit waar. “Veel meeuwen, daar leek het op in eerste instantie, maar aan de rand was het toch bruinachtig wat overheerste. Vanaf de dijk slecht te zien wat voor vogels dat waren en ik had niet het juiste fototoestel bij mij. Toch maar een foto gemaakt van afstand en thuis wat uitvergroot en kon toen vaag zien dat het grutto’s waren.”

“Donderdagmiddag maar de gok gewaagd om nog een keer te kijken of ze er nog waren. Meestal rusten ze op doortocht op een nat stuk land en trekken dan verder. Ik had geluk deze middag. Er was een hele zwerm vogels in de lucht die even later op dezelfde plek weer neerdaalden. Vanaf de dijk een foto gemaakt en uitvergroot kon ik toen zien dat het grutto’s waren. Het water was iets gezakt, dus toch maar proberen dichterbij te komen. Bij het gemaal Galgenrak naar beneden en via het natte land wat redelijk droge paadjes zoeken om in de buurt te komen. Ik kon niet helemaal bij de grutto’s komen, maar had het geluk dat ze rustig op de plek bleven zodat ik deze foto’s kon maken.”

“Ik heb op een foto van veraf, waarop alle Grutto’s staan, ze proberen te tellen en ik kwam al dik boven de 400 uit!! Op de plek waar ik stond hoorde ik ook nog een ander geluid en dat bleek een spartelende snoek te zijn die de weg door het ondergelopen land naar dieper water zocht.”

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour