31 maart 2023 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia’28 start met Walking Football

Geplaatst op: 17 maart 2023

Olympia’28 gaat starten met Walking Football, een voetbalvariant voor 55-plussers. De naam verklapt het al: er mag bij deze variant niet gerend worden. Daarnaast zijn er meer aangepaste regels waardoor de iets oudere voetballer ook kan genieten van het mooie voetbalspel. De eerste training en aftrap van Hasselter Walking Football staat voor aanstaande woensdag gepland.

Olympia’28 heeft in januari het preventieakkoord getekend wat moet bijdragen aan een gezond en gelukkig Zwartewaterland. Naast fitheid en vitaliteit zijn ook ‘meedoen’ en ‘elkaar ontmoeten’ hier belangrijke pijlers in. Met Walking Football wil Olympia’28 een concreet gevolg geven aan de ondertekening door ook 55-plussers actieve voetbalbeoefening aan te bieden. Naast de fysieke voordelen t.a.v. fitheid, vitaliteit en zelfredzaamheid, is een wekelijks voetbalmoment natuurlijk ook een leuke sociale aangelegenheid.

Walking Football zal bij Olympia’28 plaatsvinden middels een wekelijks trainingsmoment op de woensdagochtend. De eerste training vindt al aanstaande woensdag (22 maart) plaats. Elke training zal starten met een bak koffie welke vanaf 9:30 uur klaar staat. Om 10:00 uur start dan de training. Een training duurt een uur en bestaat uit een goede warming-up, oefeningen en natuurlijk een partijspel. Na de training kunnen de deelnemers afsluiten met een bakje koffie. Belangrijkste regels zijn: niet rennen, bal niet hoger dan heuphoogte, geen slidings maken en geen duels aangaan. Uiteraard wordt er op een kleiner veld gespeeld. Vooraf aanmelden voor de training is niet nodig.

Bij elke training staat plezier voorop. Walking Football is een laagdrempelige manier van sport en bewegen en zeker niet alleen voor oud-voetballers. Mensen die nog nooit hebben gevoetbald zijn ook van harte welkom! Deelname is dit seizoen gratis evenals de koffie. Wilt u eerst alleen kijken en koffie meedrinken bent u ook welkom. Trainingen worden gegeven en begeleid door Patrick Reuvekamp, speler van de eerste selectie. Hij heeft Walking Football reeds succesvol opgezet in Hattem en heeft er vertrouwen in dat het bij Olympia’28 ook gaat slagen. Bij vragen kunt u Patrick benaderen via de e-mail: walkingfootball@olympia28.nl

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour