30 september 2023 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Projectkoor volop in voorbereiding voor Matthäus Passion

Geplaatst op: 18 maart 2023

Het Projectkoor Matthäus Passion repeteert sinds december voor een viering rondom de Matthäus Passion van Johann Sebastiaan Bach. Iedere dinsdagavond komen de leden daarvoor samen. Deze traditie ontstond dertien jaar geleden in Zwartsluis, toen nog onder leiding van Teun Plomp. Na zijn overlijden nam Christiaan Lameris het stokje over.

De leden van het koor komen uit de gehele regio: Meppel, Zwolle, Vollenhove, Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt. “Een groot gedeelte zingt al jarenlang mee met dit koor. Pianist Alle Smith is onze vaste begeleider en tijdens de uitvoeringen worden we begeleid door het Van Wassenaer Consort. We proberen voor onszelf de lat ieder jaar wat hoger te leggen, zo worden dit jaar ook blazers toegevoegd aan het orkest, en hebben we het repertoire uitgebreid”, vertelt Lameris.

In Zwartsluis rouleert de uitvoering tussen de drie kerken. Dit jaar vindt de viering plaats in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan de Zomerdijk in Zwartsluis. Bovendien is er dit jaar voor het eerst ook een viering rond de Matthäus Passion in de Gereformeerde Ichthuskerk in Hasselt.

Het koor ziet in ieder geval uit naar de vieringen. Komende Palmzondag 2 april hoopt het koor om 19:30 uur te zingen in Zwartsluis en op Goede Vrijdag 7 april om 19:30 uur in Hasselt. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen. Het Projectkoor Matthäus Passion hecht er waarde aan om deze uitvoering jaarlijks in Zwartsluis ten gehore te brengen: “Met goede amateurs-zangers deze muziek uitbrengen in de samenwerkende plaatselijke kerken is voor ons heel waardevol, en dat willen we graag in stand houden”, aldus Lameris.

“Tegelijk is het ook ieder jaar weer een uitdaging om de begroting rond te krijgen. Gelukkig heeft het koor plaatselijke sponsoren weten te vinden die hierbij ondersteunen” vertelt Filip Elbers. Om de totale kosten te dekken zal er bij de uitgang gecollecteerd worden. We denken aan een bedrag van 5 euro p.p. zodat deze mooie Passiemuziek jaarlijks in Zwartsluis uitgevoerd kan blijven worden.

Vieringen rondom de Matthäus Passion: Zwartsluis 2 april 19.30 Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt), Hasselt 7 april 19.30 Ichthuskerk.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour