25 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia weet weer wat winnen is na chaotische pot voetbal

Geplaatst op: 25 maart 2023

Olympia had blijkbaar een chaotische pot voetbal in winderige omstandigheden nodig om weer eens de volle buit te kunnen pakken. Hoe dan ook, de groenwitte formatie was zaterdagmiddag sterker dan thuisploeg Zwolsche Boys. Op sportpark Jo van Marle in Zwolle-Zuid werd het 0-2. Na een lange reeks gelijke spelen wonnen de Hasselters voor het eerst sinds Sinterklaas weer een pot voetbal.

Olympia’28 was overall de sterkste ploeg. Naast de wind waren er fikse regenbuien en was de grasmat abominabel. In de eerste helft had Brian Snijder eigenlijk al de score moeten openen. Maar een nagenoeg niet te missen kans wist hij toch naast te stiftten. Later in de wedstrijd kruiste dezelfde Snijder ploeggenoot Patrick Reuvekamp op ongelukkige wijze, waardoor ze elkaar de doortocht naar het doel belemmerde. Met 0-0 gingen de ploegen de rust in.

Vanuit een vrije trap van Reuvekamp iets over de middellijn kwam de voorzet waar de 0-1 uit kwam. De bal belandde op het hoofd van spits Thijmen van den Berg die binnenknikte met een krap uur spelen op de klok. Olympia bleef dominant, maar de voorsprong was nipt, dus de ploeg van Hans Roeland bleef op zijn hoede. De opluchting was dan ook groot toen Reuvekamp de 0-2 maakte. Na een goeie actie van Snijder kon de middenvelder scoren uit de rebound.

Olympia geeft zichzelf met de zege iets meer lucht en bezet nu de zevende plaats op de ranglijst. Toch blijft het spannend met meerdere ploegen die kort volgen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour