18 april 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Excursies Staatsbosbeheer naar kievitsbloemen in ‘De Brommert’

Geplaatst op: 29 maart 2023

In natuurgebied De Brommert bij Hasselt ligt het grootste kievitsbloemenveld van West-Europa. Tijdens de speciale Groene Karavaan kievitsbloemenexcursie ga je samen met een boswachter op pad naar deze unieke plek. Je krijgt uitleg over het belang van wilde inheemse bloemen, over waarom kievitsbloemen zo zeldzaam zijn, hoe ze groeien en bloeien en hoe zij passen in het ecosysteem.

Het startpunt is bij Natuurboerderij Hogeboom die zelf ook kievitsbloemenvelden beheert. Vanaf daar vertrek je met een huifkar naar De Brommert, waar je onder begeleiding van een boswachter het veld in gaat. Bij terugkomst is er ruimte om bij de natuurboerderij te kijken. Wanneer je aanmeldt voor deze activiteit op 11, 13 of 21 april, dan krijg je vijf euro Groene Karavaan korting! Gebruik hiervoor de code ‘groenekaravaan’ op de website.

Voor leden van de JeugdNatuurClub De Wieden is er een speciale kievitsbloemenexcursie onder leiding van een boswachter. Een natuurfotograaf leert de kinderen de kneepjes van natuurfotografie en helpt hen een mooie foto van een kievitsbloem te maken. Er zijn fototoestellen beschikbaar.

Meedoen aan een excursie

Geef je vooraf op als je wilt meedoen aan een van de excursies. Dat kan op de website van de Groene Karavaan Noordwest Overijssel. Daar vind je ook data, locaties en tijden: Excursie Kievitsbloemen – Natuur Voor Elkaar

De excursies naar de kievitsbloemen is een van de vele activiteiten die Staatsbosbeheer organiseert onder de noemer Groene karavaan Noordwest Overijssel. Informatie hierover is te vinden op https://www.natuurvoorelkaar.nl/evenementen

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour