30 september 2023 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Allen geslaagd voor praktijkverkeersexamen

Geplaatst op: 31 maart 2023

Foto's: Gerrit Slurink

Nadat de bijna negentig leerlingen van groep zeven van alle basisscholen in Hasselt op maandag het theorie-examen hadden gedaan, was het op de afgelopen woensdagochtend tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Het grote doel voor scholen en ouders in heel Nederland is “Iedereen veilig over straat”.

De scholieren vertrokken vanaf Het Teeuwland waar zij, na een korte uitleg door Esther van der Horst, werden voorzien van een oranje hesje met rugnummer. Ook werden de fietsen voor vertrek nog gekeurd door Gert van der Sloot.

Voor het praktijkgedeelte had VVN in de bebouwde kom van Hasselt een route van vijf kilometer uitgezet met zeven controleposten die het gedrag van de leerlingen observeren. Extra handicap voor de kandidaten was, dat twee wegvakken door werkzaamheden onverwachts waren afgesloten voor het doorgaande verkeer. Hierdoor moesten de leerlingen anticiperen en een alternatieve route zoeken. Voordeel hierbij was dat de meeste leerlingen van de groepen 7 al voor de examendag de route hadden verkend zodat zij wisten waar het restant van de route zich bevond.

De kinderen wisten vooraf dat zij geen enkele voorrangsfout mochten maken of niet door het rode verkeerslicht moesten gaan want dan waren zij direct gezakt. Uiteindelijk bleek dat de observanten bij de meeste deelnemers maar een aantal kleine foutjes hadden geconstateerd zodat alle kinderen geslaagd zijn voor het praktijkverkeersexamen. Na afloop heeft de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland alle vrijwilligers bedankt met een grote doos bonbons.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Open Dag BKH