19 april 2024 Gebruikers online: 18

Legio kansen voor Olympia, maar matig resultaat

Geplaatst op: 29 april 2023

Als Olympia zaterdag had gewonnen van het laaggeklasseerde Hardenberg’85, had het zich vrij kunnen voetballen van degradatiezorgen. ‘Als’, want de Hasselters bleven steken bij 1-1. Een kapitale verdedigingsfout en een opeenstapeling van gemiste kansen maakten dat Olympia maar een punt overhield aan deze wedstrijd en dus nog niet ‘veilig’ is. Want naast de twee onderste ploegen die direct degraderen, moeten de drie ploegen daarboven promotie/degradatie-wedstrijden spelen. De tegenstander uit Hardenberg had overigens niets aan het gewonnen punt, zij degradeerden naar de vierde klasse.

Het begon zo goed voor de groenwitten. Brian Snijder wist met een voorzet Jeffrey van de Belt te vinden, die al na vijf minuten de 0-1 maakte. De Hasselter ploeg bleef daarna het grootste gedeelte van de wedstrijd dominant. Dat veranderde even na een uitglijder van verdediger Ryan Hamstra, hij leverde bal in bij een tegenstander die simpel kon afleggen en een teamgenoot gemakkelijk liet scoren. Dat was in de 37e minuut, waarna Olympia even de draad kwijt was en naar de rust snakte. Eenmaal uit de kleedkamer ging het weer beter en waren de Hasselters eigenlijk de hele tweede helft de bovenliggende partij.

Dat zorgde voor veel, heel veel kansen. Brian Snijder was vooral de schlemiel, want hij stond misschien wel zes keer alleen voor de keeper, maar afmaken deed hij niet. Vaak was het een lange bal van keeper Luuk Dorland die via doorkoppen van Van de Belt voor de voeten van Snijder kwam. Ook andere spelers lieten het afweten in de zestien meter.

Vijf minuten voor tijd, had het toch 1-2 moeten staan. Vanuit een afgeslagen vrije trap schoot Van de Belt raak. Maar de Hardenbergse grensrechter stak de vlag onterecht in de lucht, wat ook zichtbaar werd uit beeldmateriaal. Maar de scheids ging mee in het besluit. Een bittere pil voor de Olympianen, was het niet dat zij al veel eerder de wedstrijd in het het slot hadden moeten gooien.

De eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Lutten kan beslissend zijn. Wint Olympia dan is het hoogstwaarschijnlijk alsnog uit de zorgen.