30 september 2023 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Reünie eerste Olympia-dameselftal uit jaren ’70

Geplaatst op: 9 mei 2023

Een teamfoto uit 1972

Het allereerste dameselftal van Olympia’28 op komt zaterdag bij elkaar voor reüniebezoek. In de vroege jaren zeventig trapten zij het damesvoetbal in Hasselt af. De dames voetbalden destijds nog op de velden aan de Prinsenstraat. Na ruim 50 jaar komen de voetbalsters van toen op uitnodiging van het bestuur naar sportpark ’t Hoenbroeck.

Zij worden ontvangen met een lunch in het sponsorhome. Logischerwijs en helaas is het team, mede door de tand des tijds, niet compleet aanwezig. Toch verwacht de club een mooie opkomst: naast Hasselters zullen ook een aantal ex-voetbalsters van verder weg terugkeren voor de reünie.

Daarnaast speelt Olympia’28 de belangrijke thuiswedstrijd tegen SC Lutten. Inzet voor beide teams zijn de veilige plekken in de middenmoot. Voor Olympia’28 betekent winst een grote stap richting handhaving. Met een verliespartij komt juist de nacompetitie gevaarlijk dichtbij.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Open Dag BKH