30 september 2023 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia wacht nacompetitie na tumultueus slot in Zwolle

Geplaatst op: 27 mei 2023

Foto Daan Luiting/Olympia'28

Het leek kort voor het einde toch te gaan lukken. Met nog een paar minuten officiële speeltijd stond het 2-3 voor Olympia’28 in Zwolle tegen Dieze-West. Maar in de allerlaatste fase werd het toch nog 3-3. Concurrent DVC Dedemsvaart won van Hattem en passeerde Olympia met dit resultaat op de ranglijst en eindigde op de veilige 8e plaats. Gevolg is dat Olympia toch aan de verkeerde kant van de streep is geëindigd en is veroordeeld tot de gevreesde nacompetitie.

Olympia verspeelde zaterdagmiddag driemaal een voorsprong. Brian Snijder scoorde na een kwartier de openingstreffer. Door die goal hielden de Hasselters met nog een kwartier op de klok, deze voorsprong vast. Na de 1-1 van Dieze-West scoorde spits Jeffrey van de Belt al gauw de 1-2. Ook die voorsprong stond amper nog op het scorebord of het was alweer gelijk. Brian Snijder maakte kort na de 2-2 de 2-3. Maar deze positieve tussenstand kon net niet over de streep worden getrokken.

Lid technische staf Ruud Scheper vat deze ontwikkeling in één woord samen: “Ongelofelijk. Na de 2-3 voorsprong vierden we al een klein feestje en toen in blessuretijd 30 seconden voor tijd toch nog de gelijkmaker voor Dieze-West viel, was de deceptie groot en stond bij ons het huilen nader dan het lachen. Nu is het zaak om ons snel te herpakken en ons te richten op de nacompetitie. Hierin wacht volgende week zaterdag de eerste wedstrijd thuis tegen de winnaar van de wedstrijd WZC Wapenveld – Rood-Wit Putten. Voor handhaving in de 3e klasse zijn drie overwinningen op rij nodig.”

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour