23 juli 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Hasselt draait door – 4 seizoenen’ vervolgt met de zomer-editie

Geplaatst op: 6 juni 2024

In de eerste aflevering was Wim Kanis een van de gasten

De wereld draait door was ooit een van de best bekeken tv-programma’s ooit. De uitzending is van de buis verdwenen maar niet getreurd de SCAB organiseert sinds 21 maart in samenwerking met Zwartewaterland FM. “Een betere, lokale versie”, aldus de organisatie.

Viermaal per jaar bij de opening van het seizoen wordt er in de Heilige Stede een ronde tafelgesprek georganiseerd met drie gasten uit Zwartewaterland, waarbij aanwezig zijn de gastheer Bas Jansen van Hasselt Actueel, een inwoner met een boeiend beroep, een gewone inwoner van Hasselt woonachtig op een nummer 4 en een inwoner die iets speciaals heeft gedaan of gaat doen in de regio. Allen hebben een boeiend of actueel verhaal dat in het gesprek verder wordt uitgediept. De muziek wordt steeds verzorgt door Johan Langeweg.

De tweede aflevering is op 20 juni met als thema de zomer en de volgende gasten:
De eerste gast woont op Baangracht 4 en is de heer Kees van de Klocht. Naast brugwachter is hij ook de trekker van de mini Hassailt die wordt gehouden in augustus 2024.

De tweede gast is Martine van ’t Hul. Zij heeft een borduurburo in Hasselt en als ontwerper van borduurkunst maakt ze al jaren handgemaakte borduurmotieven die ze combineert met andere innovatieve technieken. Door haar werk is ze bekend in binnen en buitenland.

De derde gast is Alice Bosman, eigenaar van het Suikerhoekje maar we hebben haar met name gevraagd om iets te vertellen over haar ijswinkel aan de kade van het Zwartewater.

En tot slot Bram Vat van de SCAB die als vierde gast een toelichting zal geven op de start van het theater in De Schakel en de programmering van het najaar.

Geïnteresseerden kunnen de opname bijwonen. De entree is gratis en tijdens de opname kunt iedereen gerieflijk een heerlijk kopje Malers koffie drinken met iets lekkers. Graag ruim voor 20.00 uur aanwezig zijn want de opname begint stipt om 20.00 uur. Na afloopt kan wie wol nog even blijven hangen onder het genot van een drankje en hapje. De opname wordt op zaterdag 22 juni uitgezonden door Zwartewaterland FM en is te beluisteren van 12.00 tot 13.00 uur.

De eerste opname is terug te luisteren via de volgende link: https://zwartewaterfm.nl/SCAB1.mp3.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour