23 juli 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nog geen files in het stemlokaal

Geplaatst op: 6 juni 2024

Hasselters mogen net als alle andere Nederlandse stemgerichtigden donderdag een stem uitbrengen voor de verkiezingen van een nieuw Europees Parlement. Op het stembureau in het gemeentehuis liep donderdagochtend het aantal stemmers geleidelijk door. “Maar we hebben nog geen files gehad”, vertelde een medewerker van het stembureau voor het middaguur. Eind van de ochtend hadden daar zo’n 350 personen gestemd.

Tot 21.00 uur kan men een stem uitbrengen. Volgens onderzoeksbureau Ipsos I&O ligt het opkomstpercentage gemeten tot 10.30 uur landelijk op 7 procent. Dat is exact hetzelfde percentage op dit tijdstip bij de Europese Parlementsverkiezingen van 2019. Het percentage eindigde dat jaar op 42 procent.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour