24 januari 2021 Gebruikers online: 12
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koorzang bij film La Traviata

Evenement op: dinsdag 17 april 2018 -20:00 - 23:00

Event Navigation

Na een enkele weken repetities en veel oefenen durven de zangers van het projectkoor het aan: dinsdag 17 april zingen zij live bij de filmvertoning La Traviata in de Schakel Hasselt.

Deze bekende opera, gebaseerd op de roman La dame aux camélias van Alexandre Dumas is verfilmd door Franco Zefferelli (1982).

De opera van Giuseppe Verdi vertelt in drie bedrijven over Alfredo, die een relatie begint met de courtisane Violetta.  Zijn vader is zeer tegen de verhouding en weet het paar uit elkaar te drijven. Echte liefde overwint echter alles, behalve de dood.

De werkgroepen film en theater en muziek van de SCAB werken deze avond samen en bieden hiermee een unieke voorstelling: La Traviata wordt als film vertoond, onderbroken door live optredens van het projectkoor.

Dit (tijdelijke) koor van enthousiaste amateurs heeft op zes zaterdagen een aantal aria’s ingestudeerd onder leiding van de dirigente Nynke Poelsma.

Met bloed, zweet en tranen, want het is zeker niet gemakkelijk: zingen in het Italiaans, snel en ook nog opera aria’s.

De SCAB is dan ook enorm trots dat het is gelukt en we jullie kunnen laten genieten van dit beroemde verhaal gebracht door zangers uit Hasselt en Zwartsluis.

Deze film/zang avond is dinsdag 17 april in de Schakel; toegang 7,50 en 5,- euro voor vrienden van de SCAB.