20 januari 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bedevaart

Evenement op: zondag 18 juni 2017 -15:00 - 17:00

Event Navigation

Op 18 juni zal de jaarlijkse Bedevaart naar de Heilige Stede in Hasselt weer plaatsvinden. Dit zal gebeuren in het kader van het Feest van de Hasseltse Aflaat.

Elk jaar, op de tweede zondag na Pinksteren, trekken, alsof de tijd heeft stilgestaan, gelovigen in processie door Hasselt naar de tuin van de Heilige Stephanuskerk voor een openluchtviering bij de buitenkapel. Deze plek staat sinds 1355 bekend als de Heilige Stede. De tegenwoordige processie en de viering zetten een oude middeleeuwse traditie voort.

De belangstelling voor de jaarlijkse viering verdween in de jaren zestig van de 20ste eeuw, maar neemt tegenwoordig weer toe, zodat de viering in bescheiden vorm is hervat, als vanouds op de 2de zondag na Pinksteren. De processieviering wordt gehouden bij het buitenaltaar in de tuin, gevolgd door een processie die in de kerk eindigt. Tijdens de wandeling zingen de deelnemers het lied dat de bedevaartgangers ook in de Middeleeuwen al zongen. Aanvang 15.00 uur. Na de viering is er thee/koffie.