26 januari 2021 Gebruikers online: 35
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bewonersavond ‘duurzaam wonen’

Evenement op: dinsdag 24 november 2015 -19:30 - 21:30

Event Navigation

DCZ organiseert binnenkort in samenwerking met Duurzaam (T)huis van de Gemeente Zwartewaterland twee informatieavonden voor bewoners in Zwartsluis en Hasselt. Doel van de avonden is om ervaringen uit te wisselen over energiebesparende maatregelen.
Om uiteenlopende redenen willen mensen graag energie besparen: voor het verlagen van de maandelijkse energierekening, voor meer comfort in de woning of om iets goeds te kunnen achterlaten voor het nageslacht. “Maar er komt zoveel informatie op u af, dat u niet vaak niet weet hoe u dit het beste kunt aanpakken. U zou het wel willen, maar waar moet u beginnen? U ziet vaak door de bomen het bos niet meer”, aldus de initiatiefnemers.
En dat is nu precies de kracht van DCZ, een bundeling van gerenommeerde bedrijven (Riezebos Bouw, Buitink Schilders en Breman Warmteadvies) die, in samenwerking met Energieadviseurs Egbert Brouwer van EB Bouwadvies en Bert Jan van der Steeg van Buro39, u aan de hand nemen, als één aanspreekpunt die u adviseert van A tot Z!
“Op de bewonersavonden starten wij met een terugblik op het project Duurzaam (T)huis dat gestart is in 2011. Daarbij zullen een aantal bewoners aan het woord komen die inmiddels één of meer energiebesparende maatregelen hebben laten uitvoeren. Zij zullen uitleggen hoe hun ervaringen hiermee tot dusverre zijn”, leggen Brouwer en Van der Steeg uit.
“Er worden ook cijfers vertoond van het energieverbruik binnen een aantal wijken in Zwartsluis en Hasselt, daardoor kunt u zich een beeld vormen hoe het staat met uw energieverbruik en het verbruik binnen uw wijk ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Wij dagen u dan ook uit om voor u zelf al een beeld te vormen wat uw jaarlijkse energieverbruik is.”
Bewoners in de betreffende wijken hebben al een persoonlijke uitnodiging gehad, maar mocht u (nog) geen uitnodiging hebben ontvangen, dan bent u bij deze van harte uitgenodigd.
Wij hopen u graag te mogen begroeten op één van de volgende bewonersavonden:
Dinsdag 24 november 2015 in ‘De Sluuspoort’ aan de Handelskade 25 te Zwartsluis
Woensdag 2 december 2015 in het Gemeentehuis aan de Telvorenstraat 2 te Hasselt