21 januari 2021 Gebruikers online: 11
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cupcakes maken

Evenement op: donderdag 5 januari 2017 -13:30 - 17:00

Event Navigation

Kindermiddag – Cupcakes voor vogels maken

We maken ons op voor een ouderwetse, gezellige winter. Dus ook een winter met sneeuw en, vooral, ijs.  Dat vinden wij dan wel weer superleuk, maar voor de dieren in de natuur kan een strenge winter toch behoorlijk wat minder leuke gevolgen hebben.

Dus is het belangrijk om ze te helpen overleven.  Dubbel plezier dus als je zaden, pinda’s en vetbollen ophangt in je tuin. Je helpt je kleine gevleugelde vrolijke vriendjes en als je uitzicht naar je eigen  tuin hebt wordt het meteen een stuk gezelliger met al dat gefladder en gesmul.

Bij Sluuspoort hebben ze nu wel iets heel lekkers voor de vogeltjes bedacht. En dat gaan we maken op de kindermiddag: cupcakes!  Want die vinden zij ook erg lekker. Nu hangt het natuurlijk van de ingrediënten af hóe lekker!  Voor de vogels gaan we vanmiddag een speciale maken; een vetbol in de vorm van een cupcake. Wat zullen ze opkijken als die in je tuin of op je balkon hangen.

En we helpen ze er goed mee, want weet je waarom het zo belangrijk is om bij te voeren in de winter?  Kleine vogels kunnen in een koude nacht wel 10% van hun gewicht verliezen. Dat moet toch weer aangevuld worden. En omdat er in de winter weinig voedsel te vinden is, valt dat niet mee. Daarom is het van groot belang te zorgen voor cupcakes, pindaslingers, vetbollen, noem maar op.

Locatie: Sluuspoort. Inloop vanaf 13.30 uur. Kinderen kunnen de hele middag aanschuiven.

Kosten  3,50 euro ( incl. ranja, koek en materialen)

Vooraf opgeven noodzakelijk.