27 januari 2021 Gebruikers online: 21
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Bokkentocht

Evenement op: vrijdag 16 oktober 2015 -17:00 - 20:00

Event Navigation

Nieuw in Zwartsluis: De Bokkentocht. Liefhebbers van bokbieren moeten 16 oktober in hun agenda omcirkelen. Voor slechts vijftien euro drinken ze dan vijf verschillende bokbieren en eten ze vijf bijpassende hapjes. En dat in vijf horecazaken in Zwartsluis. Ook de Mitra werkt mee.

Het idee is afkomstig van Thijs Postma van De Sluus en De Blizzard. Afgelopen voorjaar organiseerde hij ook al speciale bier- en whiskey-proeverijen en dat smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer. “Het idee voor deze Bokkentocht ontstond na het succes van die evenementen. Toen ik aanklopte bij mijn collega’s van De Albatros, De Burgemeester en de Vollenhoofsche Poort reageerden ook die heel enthousiast”, vertelt Postma vrijdagmiddag in zijn De Sluus.

De Bokkentocht was geboren. Die begint 16 oktober om 17.00 uur bij De Burgemeester. “Daarna gaat de route via De Blizzard, De Albatros en de Vollenhoofsche Poort naar De Sluus. Overal drinken de deelnemers een biertje en eten ze een hapje. Dat moet echt wat bijzonders zijn. Omdat bokbiertjes wat zwaarder zijn is het lekker dat je tijdens de wandeling naar de volgende zaak even een frisse neus kunt halen.”

Deelnemers ontvangen een strippenkaart en krijgen daarop bij elke horecazaak een aantekening. “Een volle kaart levert een korting op speciale bieren op bij de Mitra”, zegt Postma, die hoopt op zeker veertig deelnemers. “Ik verwacht een gemeleerd gezelschap. Dat is ook leuk, zodat je tijdens de tocht ook eens met iemand anders in gesprek raakt.” Als deze eerste editie een succes is, is het plan om tijdens de andere seizoenen een speciale biertocht te organiseren.

Deelnemen? Mail dan naar desluus@hotmail.com of bel met 06-16 61 42 49.