22 oktober 2021 Gebruikers online: 28
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expo Nikki Westenberg in de molen

Evenement op: 11 september 2021 -10:00 - 16:00

Event Navigation

Nikki Westenberg maakt al een tijd fraaie schetsen en tekeningen van plekken in Hasselt. Zaterdag heeft Nikki haar allereerste expositie van haar werk. Op Open Monumentendag zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn haar schilderijen te bezichtigen in Molen De Zwaluw.

“Ik ben de afgelopen tijd heel druk geweest om werk te maken van bekende en prachtige plekjes van Hasselt!”, schrijft Nikki op haar instagrampagina. Van een selectie tekeningen heeft zij ook een kalender samengesteld.

Vorig jaar was het door de coronapandemie een wat sobere Monumentendag. Nu pakt de molen flink uit met een vol molenplein, maar nog steeds coronaproof.

Op het molenplein staan talrijke kraampjes:  kleurrijke najaarsbloemen, imker Kronenberg met honing. Er zijn weer pompoenen en Pluktuin Genne heeft een kraam met droogboeketten. Kinderen kunnen onder deskundige begeleiding een wel heel bijzonder molentje maken en er is een speurtocht door de molen waarin ze hun kennis van de molen kunnen testen.

Natuurlijk geven de molenaars ook rondleidingen en hebben op alle vragen omtrent de molen een antwoord.  Er is koffie of thee met kruidkoek om te proeven en de hele dag door worden er pannenkoeken gebakken. Van 12.00 tot 12.30 uur is er een optreden van het Hasselt’s Mannenkoor.