27 januari 2021 Gebruikers online: 12
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fietstocht Sluus/Vd Belt

Evenement op: vrijdag 9 september 2016 -15:00 - 19:30

Event Navigation

“Als we dit weer hebben…”, zeggen Thijs Postma en Helmuth van de Belt maandagochtend tegen elkaar. De regen valt weer eens met bakken uit de lucht. Op 9 september zijn de weersgoden hen ongetwijfeld beter gezind. Dan organiseren de eigenaren van Café de Sluus en Snackbar Van de Belt/Dompelder een fietstocht door de Kop van Overijssel. Bij beide locaties en bij het pontje van Jonen krijgen deelnemers een hopelijk verfrissende Amstel Radler.

Beide organisatoren hebben de route al een keer voorgefietst. Die gaat onder meer via Sint Jansklooster, de Leeuwte, Jonen en Dwarsgracht richting Wanneperveen. “Ik ben op plekken geweest waar ik nog nooit eerder was geweest. Wat moet een Beltiger nou in Jonen?”, glimlacht Van de Belt, om er aan toe te voegen dat het er prachtig is. “Ooievaars, buizerds, koeien…we hebben alles gezien onderweg. Dan besef je nog eens dat we in een uniek gebied wonen. De mooiste regio van Nederland”, voegt Postma toe, die met zijn boot veel in de Kop van Overijssel is te vinden, maar fietsend net als Van de Belt ook op voor hem onbekende plaatsen kwam.

Dat is meteen de charme van het evenement op 9 september. “Dit is voor mensen leuk: ouderen, families met kinderen, maar ook voor collega’s van bedrijven. Een bijzondere vrijdagmiddagborrel. Met z’n allen lekker de fiets op en een Radler drinken bij Jonen, Helmuth en bij mij. We hebben nu al een aanmelding van een bedrijf, waarvan de medewerkers bij wijze van bedrijfsuitje mee fietsen”, vertelt Postma. En de keuze voor Radler kan hij ook goed verklaren: “Als je veertig kilometer moet fietsen, ga je natuurlijk geen zwaar bier drinken….”

Het idee voor de tocht is aan de tap bij De Sluus geboren. “Helmuth zei dat we een keer iets samen moesten organiseren. Toen kwam al snel het idee voor een fietstocht. Eerder organiseerde ik met twee collega’s al een tocht langs de drie Zwartewatersteden”, aldus Postma, die hoop dat er dit keer tachtig mensen mee fietsen. “Ze krijgen ook een vragenlijst mee en dingen mee naar leuke prijzen. Daarover zijn we nog met Amstel in gesprek”, vertelt Helmuth.

Starten kan op 9 september tussen 15.00 en 19.30 uur vanuit Belt-Schutsloot of Zwartsluis. Aanmelden via desluus@hotmail.com.