27 januari 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond: 20th Century Women

Evenement op: dinsdag 19 december 2017 -20:00 - 22:00

Event Navigation

Di 19/12 20.00 Filmavond € 7,50 vrienden SCAB € 5,00 “20th Century women” Verenigde Staten, Komedie / Drama

Regie: MikeMills

Na een film over de coming-out van zijn vader heeft regisseur Mike Mills nu een film gemaakt over zijn moeder.
Dorothea Fields (Annette Bening) is een alleenstaande moeder die haar tienerzoon Jamie (Lucas Jade Zumann) alleen opvoedt in een groot landelijk huis in Santa Barbara. Ze deelt het huis met een rondtrekkende timmerman (Billy Cudrup) en een punk- kunstenares met een David Bowie-kapsel genaamd Abbie (Greta Gerwig).

Bibliotheek (H)

De rebelse vriendin van haar zoon, Julie (Elle Fanning),
komt regelmatig op bezoek. De drie vrouwen ontdekken de liefde en vrijheid in het zuiden van Californië tijdens de late jaren 70.
Mills, van huis uit grafisch ontwerper, geeft alle personages de ruimte en schetst ondertussen met kleding en decors (niet te opdringerig, maar precies goed), veel muziek (Talking Heads, Buzzcocks) en archiefbeelden een mooi tijdsbeeld. Dat het met Jamie wel goed komt, is al snel duidelijk. Het drama schuilt in 20th Century Women in de details. Van Abbies worsteling met haar ziekte tot Julie’s ongerichte, naar zelfdestructie neigende vrijgevochtenheid en van Jamie’s naïviteit tot Dorothea’s manmoedige pogingen de generatiekloof te dichten – Mills voert een rijkdom op aan gevoelige, rake observaties.