27 januari 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmvertoning: Big Fish

Evenement op: dinsdag 15 mei 2018 -20:00 - 22:30

Event Navigation

Als afsluiting van dit filmseizoen nu eens iets héél anders in de bieb. Niet een film van het gebruikelijke soort in de categorie sociaal- of romantisch drama, geen komedie en film-noire, maar echt iets anders. Regisseur Tim Burton laat met deze film uit 2003 een bombastisch en sprookjesachtig avontuur zien vol fantasie met hier en daar het nodige drama.

‘Big Fish’ vertelt het verhaal van de innemende Ed Bloom. Met de fantasierijke verhalen over zijn leven weet hij talrijke harten te veroveren. Will Bloom is de ongeloofwaardige verhalen over de avonturen van zijn vader Ed echter grondig beu. Een ruzie over Eds legendarische levensloop op de avond van zijn huwelijk zorgt er zelfs voor dat Will drie jaar lang niet meer met zijn vader praat. Wanneer hij echter ontdekt dat zijn vader terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft, keert Will terug naar huis. Hij is vastberaden de échte Ed Bloom te leren kennen. Door al diens fantasierijke verhalen onder de loep te nemen, probeert Will het leven van zijn vader in kaart te brengen en begint hij een zoektocht in het verleden om tussen de sprookjes de waarheid te vinden.

Heerlijke film die vanaf de eerste tot de laatste minuut weet te vermaken, te boeien en te fascineren. Een volmaakte ode aan de vertelkunst.

Locatie: Bibliotheek
Dr. HAW van de Vechtlaan 34 Hasselt
Aanvang: 20.00 uur.
Entree voor vrienden van SCAB 5,- euro,
overige bezoekers 7,50 euro, incl. koffie en een hapje en een drankje.