29 juli 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goodwillconcert Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers

Evenement op: woensdag 23 januari 2019 -19:30 - 21:30

Event Navigation

Omwonenden van het verenigingsgebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan worden 23 januari getrakteerd op een gratis concert. Een fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht maakt afgelopen jaar gebruik van de repetitieruimte. Door het extra verkeer en de parkeerdrukte kunnen omwonenden overlast hebben ervaren. Ter compensatie krijgen zij daarom die ‘goodwillconcert’ aangeboden. Tegelijktertijd wordt ook Hasselts Fanfare op deze wijze bedankt voor het ter beschikking stellen van de ruimte.

Lang heeft de Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ) het moeten stellen zonder repetitieruimte. Zij kregen hulp van Hasselts Fanfare dat ‘Ons Gebouw’ aan de Van Haersoltelaan ter beschikking stelde voor hen. Hierdoor waren de muzikanten van dit groot koperensemble met slagwerk enorm geholpen en konden zij zich voorbereiden op hun optredens.

Het RFGGJ heeft in principe tot taak de begeleiding van militair ceremonieel, maar heeft tevens het doel om tradities te behouden en daarbij vooral ook burgers te betrekken. Er wordt dan ook regelmatig opgetreden in concertzalen en dorpshuizen. Met speciale lesprogramma’s worden zelfs schoolconcerten gegeven voor leerlingen van basisscholen.

De RFGJJ staat onder leiding van kapitein Harry van Bruggen. Van Bruggen begon als tambour-maître bij het Tamboerkorps Garde Fuseliers. In de amateurmuziekwereld dirigeerde hij diverse orkesten, waaronder momenteel ook Hasselts Fanfare.

Iedereen die de blaasmuziek een warm hart toedraagt of nieuwsgierig is geworden naar wat er zoal voor muziek gerepeteerd werd is van harte welkom aan de Van Haersoltelaan 11 te Hasselt.

Toegang vrij. Aanvang 19.30 uur