26 januari 2021 Gebruikers online: 28
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Info-avond pleegzorg

Evenement op: maandag 19 februari 2018 -19:30 - 22:00

Event Navigation

Ook in Hasselt zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk en soms voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Als er geen opvangmogelijkheden in de buurt zijn, betekent dit dat een kind verder weg geplaatst wordt in een vreemde omgeving en naar een andere school moet.

Maandag 19 februari organiseert Trias samen met de gemeente Zwartewaterland een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg in het gemeentehuis, Telvorenstraat 2 in Hasselt. Aanvang 19.30 uur. Pleegzorgorganisatie Timon is ook aanwezig. Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@trias-groep.nl

Esther Rooseboom van Trias Pleegzorg: “Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis )werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Tijdens de informatieavond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden.